Zupče: Normalizovan saobraćaj

Nakon višečasovne blokade puteva koji vode prema Zubinom Potoku danas oko 16 časova je ponovo uspostavljen saobraćaj nakon što je Kfor dozvolio prolazak vozila.

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2012.

13:51

Default images

Put Zvečan-Zubin Potok i Kosovska Mitrovica-Ribariće u mestima Zupče i Jagnjenica bio je nekoliko sati u prekidu jer je Kfor blokirao ove puteve nakon što su prethodno Srbi zaustavili kolonu Euleksovih vozila.

Zbog ovih blokada bile su napravljene duge kolone vozila iz pravca Zvečana i Kosovske Mitrovice ka Zubinom Potoku.

Portporol Kfora Uve Novicki izjavio danas da komanda Kfora nije informisana da je na severu Kosova u toku neka veća akcija i da je Kfor zatvorio puteve ka Zubinom Potoku reagujući na zaustavljanje konvoja Euleksa.

"Komanda Kfora nije informisana da je u toku neka veća akcija. Možda je u pitanju da je zaustavljen konvoj Euleksa pa je Kfor potom zatvorio puteve", rekao je Novicki Tanjugu.

Srbi iz Zupča koji su danas zaustavili vozila Euleksa bezuspešno su s predstavnicima Kfora i Euleksa razgovarali o propuštanju vozila Euleksa ka Brnjaku, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Srbi su insistirali da vozila Euleksa kao i ranije idu ka prelazima isključivo u koloni sa Kforom.

Za vreme blokade Zupče je nadletala bespilotna letilica, koja je bila na nekih dvadesetak metara visine od okupljenih građana.

Pre nego što je normalizovan saobraćaj prolazak je bio dozvoljen samo vozilima hitne pomoći i autobusima koji su prevozili đake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: