Panić sa Obamom o dijalogu BG-PR

Beograd -- Milan Panić se sastao sa Obamom i od njega zatražio da se obezbedi podjednak tretman za argumente obeju strana u dijalogu Beograda i Prištine, piše Danas.

Izvor: Danas
Podeli

Nekadašnji jugoslovenski premijer i američki biznismen Milan Panić sreo se sa predsednikom SAD Barakom Obamom, potvrđeno je Danasu u beogradskoj kancelariji Milana Panića.

Susret se odigrao nakon sastanka koji je predsednik Obama održao u Kaliforniji sa određenim brojem uticajnih ličnosti, na početku njegove nove izborne kampanje.

U kraćoj, ali odvojenoj razmeni mišljenja, Obama je ispoljio interesovanje posebno za Panićeva gledišta koja su se ticala stabilizacije prilika na Balkanu, i s tim u vezi na Kosovu, piše Danas.

Panić je ukazao na potrebu da se u Vašingtonu obezbedi podjednak tretman za argumente obeju strana, u dijalogu Prištine i Beograda. Takođe je izneo stav da Srbija i Kosovo po ubrzanoj proceduri treba da budu primljeni u Evropsku uniju. Prema pisanju ovog lista, predsednik Obama je izrazio jasnu nameru da se naš dijalog nastavi, rekao je Panić nakon sastanka.

strana 1 od 1098 idi na stranu