"BiH i RS da odlikuju Aleksića"

Banjaluka, Sarajevo -- Demokratski omladinski pokret traži od Predsedništva BiH i lidera RS Milorada Dodika da se Srđan Aleksić odlikuje u skladu sa zakonima o odlikovanjima BiH i RS.

Izvor: Beta
Podeli

Inicijativa se odnosi na to da Predsedništvo BiH posthumno Trebinjcu Aleksiću dodeli Orden slobode BiH, koji je predviđen za delo hrabrosti, a definisan je Zakonom o odlikovanjima BiH.

Isto se odnosi i na inicijativu koja je upućena u kabinet predsednika RS Dodika, da se Aleksiću dodeli odlikovanje Krst milosrđa, koji je predviđen za delo spasavanja ljudskih života i hrabrosti.

Demokratski omladinski pokret je organizacija koja okuplja mlade iz cele BiH i smatra da je delo spasavanja ljudskog života u najtežim vremenima putokaz koji treba slediti.

Aleksić se, kako se navodi, žrtvovanjem svog života za spasavanje tuđeg može svrstati u najveće heroje najtežih dana ove države.

Nadamo se da će Predsedništvo BiH i predsednik RS razmatrati ovu inicijativu, posebno uzimajući u obzir to što je upućena na osnovu zakonskih akata i u skladu da njima, te da će građani BiH, a posebno mladi ljudi slediti ideju Aleksića, a to je poštovanje dostojanstva i života svakog čoveka, bez obzira na nacionalnost ili veru.

Aleksića je povodom Dana državnosti Srbije nedavno odlikovao predsednik Srbije Boris Tadić Ordenom za hrabrost.

Srđan Aleksić je poginuo braneći svog druga, sugrađanina Bošnjaka. Umro je 27. janura 1993. godine.

Region

U Crnoj Gori deluje 35 bandi

Podgorica/ Beograd -- U Crnoj Gori aktivno deluje 35 kriminalnih grupa, a najveći broj njih se bavi švercom droge, pranjem novca i ilegalnom prodajom oružja, pišu "Novosti".

Region subota 31.03. 23:11 Komentara: 19

Zoran Janković: Tek sam počeo

Ljubljana -- Predsednik opozicione stranke Pozitivna Slovenija i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković izjavio je da je njegova karijera u slovenačkoj politici tek počela.

Region subota 31.03. 15:04 Komentara: 1

Nastavak suđenja Paravinji

Zagreb -- U nastavku suđenja Draganu Paravinji koji se tereti za teško ubistvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić iskaze je dalo šest svedoka među kojima su dva policajca

Region petak 30.03. 21:55 Komentara: 1
strana 1 od 122 idi na stranu