Frakcija: SPO u Preokretu nelegalno

Beograd -- Frakcija Izvorni SPO saopštila da je odluka te stranke o izlasku na izbore na listi "Preokret" nelegalna.

Izvor: Tanjug
Podeli

Takođe, ta frakcija je najavila i da će kod nadležnog ministarstva pokrenuti postupak za zaštitu zakonitosti zbog održavanja, kako se kaže u saopštenju, nelegalnih sednica Glavnog odbora SPO i donošenja nelegalnih odluka.

Frakcija Izvorni Srpski pokret obnove, koju predvode potpredsednici stranke Srđan Srećković i Sanja Čeković, ima podršku 136 opštinskih i gradskih odbora, od postojećih 162, navedeno je u saopštenju frakcije.

Kako se ističe, frakcija će na osnovu Zakona o političkim strankama, kod nadležnog ministarstva pokrenuti postupak za zaštitu zakonitosti zbog održavanja nelegalnih sednica Glavnog odbora SPO i donošenja odluka kojima su ugrožena demokratska prava članova stranke.

"U cilju političkog obračuna sa neistomišljenicima unutar stranke, od oktobra 2011. donet je i u javnosti predstavljen čitav niz nelegalnih odluka, a situacija je kulminirala dana 25. februara, kada je u Kragujevcu održana takozvana sednica Glavnog odbora SPO, sazvana od neovlašćenog lica i održana bez prisutne većine članova GO", navedeno je u saopštenju.

U okviru "Preokreta" izneti su, kako se ističe, politički stavovi suprotni temeljnim principima i ideologiji SPO, kao što su stavovi da je stranka spremna da prihvati nezavisnost Kosova, da je Republika Srpska genocidna tvorevina i da je Srpska pravoslavna crkva mutant pogrešne politike, dodaje se u saopštenju.

Cilj frakcije Izvorni SPO je napuštanje takve politike i Preokreta i "povratak izvornom državotvotnom i nacionalnom programu koji podrazumeva modernu ekonomju i proevropsko opredeljenje, ali i zaštitu državnih i nacionalnih interesa demokratskim sredstvima prihvaćenim u savremenom svetu".

Politika

Uskoro sednica o "bebi PDV-u"

Beograd, Novi Sad -- Predsednica parlamenta najavila je razgovore sa šefovima poslaničkih grupa o zakazivanju sednice na kojoj bi bilo razmatrano ukidanje PDV-a na opremu za bebe.

Politika petak 30.03. 13:45 Komentara: 8
strana 1 od 113 idi na stranu