Ukinuta zabrana aktivistima iz SAD

Zabrana putovanja za sedam državljana SAD zaposlenih u nevladinim organizacijama, koji su u Egiptu optuženi za nelegalno političko delovanje, ukinuta je.

Izvor: Beta

Sreda, 29.02.2012.

21:20

Default images

Tih sedam Amerikanaca je zajedno s još 16 državljana SAD i 27 držaljana Egipta, Nemačke i Srbije 8. februara optuženo da su koristili nelegalno prikupljena sredstva za podsticanje nemira u Egiptu i podstrekivanje protesta protiv vojnih vlasti.

Sudjenje je počelo u nedelju, ali je odloženo za 26. april. Na sudjenju se pojavilo samo 14 egipartskih državljana. Od optuženih Amerikanaca u Egiptu se nalazi samo sedam njih kojima je danas ukinuta zabrana izlaska iz zemlje.

Odluka da se i njima omogući odlazak iz Egipta mogla bi da okonča najgoru krizu u odnosnima SAD i Egipta, pošto su američki zvaničnici nezadovoljni optužbom protiv pripadnika nevladinih organizacija zapretili ukidanjem pomoći Egiptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: