UNMIK ne učestvuje na skupovima

Unmik je odlučio da ne učestvuje na regionalnim skupovima na kojima će Kosovo biti predstavljeno svojim imenom i uz fusnotu, po sporazumu Beograda i Prištine.

Izvor: Beta

Sreda, 29.02.2012.

11:54

Default images

"Za nas je značajno da Kosovo bude predstavljeno u regionalnim inicijativama. Mi nemamo interesa da učestvujemo na sastancima regionalnih inicijativa gde ima alternative za predstavljanje Kosova i o čemu se slažu sve strane", rekao je portparol Unmika Oliver Salgado.

On je istakao da je misija UN-a zainteresovana da pomogne ostvarivanju sporazuma.

U tački šest Sporazuma o regionalnom predstavljanju Kosova, koji su Beograd i Priština dogovorili prošle nedelje, ostavljena je otvorenom mogućnost da i Unmik učestvuje na regionalnim inicijativama.

Ta tačka predviđa da će predstavnik Unmika biti pozivan na sastanke koji se organizuju u okviru dogovora čiji je Unmik potpisnik. Na Unmiku je da odluči da li će da prisustvuje nekom sastanku.

Prema Sporazumu, na regionalnom predstavljanju, uz ime Kosova u fusnoti stoji formulacija koja ne prejudicira status Kosova i koja je u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskom proglašenju nezavisnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: