"Kosovo značajno i novoj Vladi"

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da će i nova vlada visoko kotirati pitanje Kosova i rešavanje problema u njemu.

Izvor: B92

Sreda, 29.02.2012.

11:00

Default images

Ivanović je na okruglom stolu Saveta za inkluzivno upravljanje rekao da će dijalog Beograda i Prištine biti prekinut do okončanja izbora u Srbiji i formiranja nove vlade koja će pitanje te pokrajine i rešavanja problema u njoj i dalje visoko kotirati.

Ivanović je kazao da će najteže teme, poput statusa severa pokrajine, doći na dnevni red dijaloga onda kada za to budu bile spremne obe strane.

"Lično mislim da će se pitanje statusa otvoriti kada za to budu spremni i jedni i drugi", rekao je Ivanović i dodao da Srbi s KiM moraju biti uključeni u pregovaračke timove, ne samo kao neko ko implementira dogovore, već i kao neko ko daje inicijative i predloge.

Ivanović je naveo da politika prema Kosovu mora biti sveobuhvatna, konzistentna i da u njoj nema odstupanja, zbog čega je bitno da se tema Kosova ne zloupotrebljava u dnevno-političke svrhe.

On je napomenuo da će bez aktivnog učešća Srba sa Kosova u rešavanju problema "u startu svako rešenje biti felerično".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: