Jat kažnjen zbog šikaniranja pilota

Viši sud u Beogradu doneo presudu po kojoj je "Jat ervejz" kriv za diskriminaciju svog pilota Aleksandra Pfajfera i dužan je da mu isplati nadoknadu, piše Blic.

Izvor: Blic

Sreda, 29.02.2012.

09:11

Default images

Prema odluci suda, Pfajfer (49) bi od "Jata" trebalo da dobije više od 3,8 miliona dinara, na ime naknade materijalne štete, troškova postupka i kamate.

Ovo je prva presuda doneta u Višem sudu u Beogradu, kojom je utvrđeno da je tuženi diskriminatorski postupao prema tužiocu, od kada je na snagu stupio Zakon o zabrani diskriminacije aprila 2009.

"Blic" piše da je pilot-kapetan "Jat ervejza” Aleksandar Pfajfer 29. juna podneo Četvrtom opštinskom sudu tužbu protiv te kompanije zbog, kako tvrdi, "sistematske diskriminacije i zlostavljanja na radu jer je Nemac i katolik”.

Sud je utvrdio da je “Jat”, kako se navodi u presudi, sa Pfajferom prekinuo svaki normalan vid komunikacije, u nekoliko navrata ga je službeno zvao na razgovore, pa je iste odbio da održi, doneo je nezakonito upozorenje pred otkaz ugovora o radu, prestao je da ga uredno obaveštava o njegovim letovima, bez ikakvog obrazloženja umesto na letenje uputio ga je na nastavu...

“Jat” je, dodaje se, pilota godinama nazivao pogrdnim i uvredljivim imenima “general Ler” (po generalu koji je 6. aprila 1941. organizovao bombardovanje Beograda), “Šicer” i “Švaba”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: