Devojčica noć provela uz telo oca

Dvanaestogodišnja devojčica, čiji je otac ubijen sekirom u pokušaju da ćerku spase od silovanja bivšeg robijaša, provela je skoro celu noć uz telo oca.

Izvor: Blic

Sreda, 29.02.2012.

19:30

Default images

Ovo pokazuju poslednji podaci u istrazi nezapamćenog zločina koji se dogodio u selu Vračev Gaj kraj Bele Crkve.

Osumnjičeni zločinac Rajko J. (27), za kojim je policija tragala 24 sata, uhapšen je juče i sproveden u pančevački sud.

Zločin se, kako je devojčica ispričala, dogodio u nedelju uveče, a ne u ponedeljak ujutru, kako se isprva pretpostavljalo. Sa njom smo razgovarali vrlo oprezno i postepeno, jer je u velikom šoku. Jedan za drugim otkrivali su se novi detalji, kao i taj da je ona pored tela oca ubijenog udarcem sekire po glavi, sklupčana provela celu noć, ne usuđujući se, iz straha, da izađe napolje i pozove pomoć, kažu za “Blic” iz MUP Srbije.

U kakvom stanju je bila teško je i pretpostaviti, jer je surovi ubica, nakon što je Draganu zadao smrtonosni udarac sekirom, strgao garderobu sa devojčice i legao preko nje, pokušavajući da je siluje.

"Devojčica je u ponedeljak ujutru u 9 sati došla kod nas i rekla da joj je otac krvav. Odmah sam pozvala Hitnu pomoć i rekla joj da me sačeka, a ja ću da odem da vidim šta se desilo. Tada mi je rekla da je u kući sve polomljeno i da je neki čovek napao Dragana. Kad sam to čula, odmah sam pozvala policiju, koja je ubrzo došla. Strašno je to što se desilo, niko ne može da se sabere od šoka", kaže Mirjana Jovanović, prva komšinica porodice Petrović.

Komšije Petrovića tvrde da oni nikada nisu bili problematična porodica i da se iz njihove kuće nikada nisu čule svađe.

"Dragan je sam podizao ćerku i svakog dana je vozio biciklom u školu", priča Mirjana drhtavim glasom.

Juče su iz Austrije, gde trenutno žive, u Vračev Gaj stigli sin i starija ćerka nastradalog Dragana, koji su tek po podne, kada su sve istražne radnje završene, ušli u kuću.

Istovremeno, policija je juče oko 11 sati u centru Bele Crkve uhapsila osumnjičenog Rajka J. (27), bivšeg robijaša, rodom iz Banatske Palanke. U dvorište Petrovića on je u nedelju uveče ušao na prevaru tražeći od devojčice da mu da masku za maškaradu, koja se održava u selu, a onda je počinio stravičan zločin. Za sobom je, bežeći, bacio sekiru, koju je policija pronašla i poslala na analizu.

U dosijeu osumnjičenog do sada su zabeležena dva silovanja, starice od skoro osamdeset godina, koje je počinio 2006. godine, a zatim i devojčice ometene u razvoju. Pre pet godina pobegao je iz zatvora sa još sedam zatvorenika, ali su svi posle nekoliko dana pronađeni i vraćeni.

Osumnjičeni je juče sproveden na saslušanje u pančevački sud, gde je ranije zbog silovanja bio osuđen na četiri i po godine, da bi, zbog dobrog vladanja, na slobodu bio pušten posle tri odležane godine.

Meštani Vračevog Gaja kažu da osumnjičeni potiče iz ugledne porodice, ali da je oduvek bio veoma problematičan. Sa sinom ubijenog Dragana Petrovića išao je u osnovnu školu, ali se nikada nisu družili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: