Počelo suđenje Darku Šariću

Odbeglom Darku Šariću počelo je suđenje u Specijalnom sudom po optužnici koja ga sa još četvoro saradnika tereti za krijumčarenje 990 kg kokaina iz Brazila.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.02.2012.

16:45

Default images

Sumnja se da je ta droga deo od 2.174 tone kokaina zaplenjenog na brodu "Maui" u Urugvaju 15. oktobra 2009. u akciji "Balkanski ratnik", posle čega su usledile akcije hapšenja i krivični postupci protiv Šarića i njegovih saradnika u Srbiji, Italiji, Sloveniji, Brazilu i Urugvaju.

Šariću se sudi u odsustvu pošto je od sredine oktobra 2009. u bekstvu, kao i Bojanu Stanojkoviću, koji je takođe nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Ovom, četvrtom optužnicom iz oktobra 2011. godine, pored njih dvojice, obuhvaćeni su i Boban Stojiljković i Aleksandra Mišić iz Vranja, kao i Marko Dabović iz Beograda, koji su uhapšeni prošlog aprila i danas su se pojavili pred sudom.

Stojiljković i Dabović su u septembru 2009. godine otputovali preko Atine i Rima u Brazil, ne bi li prokrijumčarili kokain.

Dabović je tom prilikom koristio britansku putnu ispravu na ime Peter Arnold, na kojoj je bila njegova fotografija, dok je Stojiljković koristio putnu ispravu Slovačke Republike na svoje ime, s obzirom na to da je i njihov državljanin.

Stojiljković je u Slovačkoj posedovao stan koji su kao svoje prebivalište prijavili Darko Šarić i Bojan Stanojković.

Protiv Šarića su u toku još četiri krivična postupka, a ukupno je podignuto pet optužnica, što zbog krijumčarenja kokaina, što zbog pranja tako stečenog novca kroz privatizaciju u Srbiji.

Na pripremnom ročištu "iza zatvorenih vrata" tužilaštvo i odbrana pred sudom predlažu dokaze za koje žele da budu izvedeni, a tokom suđenja se izvode samo oni koji su sporni za obe strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: