Sprečen šverc lekova na Horgošu

Carinici su u saradnji s policijom na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine lekova u Srbiju, saopštila je Uprava carina.

Izvor: B92

Sreda, 29.02.2012.

09:57

Default images

Oko 38.500 tableta različitih oblika i boja u rinfuzi i oko 300 ampula anabolika i anaboličkih steroida pronađeno je pre dva dana u kartonskoj kutiji ispod jakne na zadnjem sedištu i ispod sedišta vozača u automobilu mađarskih registarskih oznaka.

Pre nego što je podvrgut detaljnoj kontroli, automobil kojim je upravljala mađarska državljanka ušao je u traku predviđenu za putnike koji nemaju ništa za carinsku kontrolu, što je putnica odgovorna za pokušaj krijumčarenja dodatno i potvrdila, rekavši da sa sobom, kao i njene dve saputnice, nosi samo lični prtljag.

Sastav, kvalitet i vrednost lekova će biti naknadno utvrđeni, kao i da li se radi i o povredi prava intelektualne svojine, kada je reč o lekovima u rinfuzi.

Što se anaboličkih steroida tiče, oni povećavaju mišićnu masu i snagu, ali istovremeno dovode do povišenog krvnog pritiska, kardiovaskularnih bolesti, oboljenja jetre, agresivnog ponašanja, zavisnosti i drugih ozbiljnih problema, zbog čega se nalaze se na listi zabranjenih psihoaktivnih supstanci.

Uprava carina podseća da je pre samo nekoliko dana na graničnom prelazu Kelebija sprečen pokušaj krijumčarenja 184 kutije različitih lekova čija je vrednost procenjena na oko 3.000 evra.

Krijumčareni lekovi koji se bez adekvatne kontrole nađu na tržištu mogu biti izuzetno opasni po ljudsko zdravlje, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: