Dinkić za jaču saradnju s Rusijom

Beograd -- Lider URS Mlađan Dinkić i bivši premijer Jugoslavije Milan Panić razgovarali u Moskvi sa zvaničnicima Jedinstvene Rusije o jačanju saradnje Srbije i Rusije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Tokom sastanka razmatrano je i uspostavljanje saradnje URS i Jedinstvene Rusije.

Dinkić i Panić su razgovarali s potpredsednikom ruske Dume Aleksandrom Žukovom i predsednikom državne fondacije "Ruski mir" Vječeslavom Nikonovom, koji su poslanici Jedinstvene Rusije.

Oni u Moskvi, na poziv ruskog Ministarstva spoljnih poslova, učestvuju na međunarodnoj konferenciji posvećenoj bivšoj Jugoslaviji.

Dinkić očekuje da će odnosi URS i Jedinstvene Rusije pomoći da dve zemlje imaju još bolje političke i ekonomske odnose, navedeno je u saopštenju URS.

Rusija je, prema njegovim rečima, veoma važan politički, ali i ekonomski partner Srbije, budući da je Srbiji dala ono što nije nijednoj drugoj zemlji u Evropi - mogućnost bescarinskog izvoza proizvoda na rusko tržište, navodi se u saopštenju.

Na sastanku sa Žukovom, koji je i predsednik Ruskog olimpijskog komiteta, razgovaralo se i o mogućnostima za povećanje srpskog izvoza na rusko tržište, potencijalnim novim ruskim investicijama u Srbiju u sektoru nafte, gasa, crne metalurgije i turizma, kao i o još većem angažovanju sprskih građevinskih firmi u Sočiju u pripremama za Zimske olimpijske igre 2014. godine.

Tokom posete Moskvi lider URS se sastao i s Mihailom Viktorovičem Slipenčukom, predsednikom kompanije "Metropol", koja ima značajne investicije u Srbiji i planira dodatna ulaganja, saopštio je URS.

strana 1 od 123 idi na stranu