SNS i APPS zajedno izlaze na izbore

Beograd -- SNS i Asocijacija malih i srednjih preduzeća potpisali Sporazum o zajedničkom učešću na predstojećim izborima. Sa SNS-om i privrednik Milan Knežević.

Izvor: Tanjug
Podeli

Sporazum su potpisali lider naprednjaka Tomislav Nikolić i predsednik APPS Žarko Milisavljević.

U sporazumu, koji je potpisan u sedištu SNS, navodi se da će APPS finansijski, ali i drugim raspoloživim sredstvima pravnih lica i preduzetnika srazmerno materijalnim potencijalima, pomagati predizboru kampanju.

Nikolić je rekao da je sporazum sa APPS potpisan sa željom da lista SNS obuhvati sve one koji žele da se situacija u Srbiji promeni. On je izrazio zadovoljstvo što su se članovi Asocijacije udružili sa SNS kako bi se izborili za promene jer, kako je rekao, "sada u Srbiji mogu da rade samo javna preduzeća i miljenici vlasti".

Predsednik APPS rekao je da je ta Asocijacija pristupila SNS jer je saglasna sa ekonomskim programom Bele knjige naprednjaka, naročito sa rešenjima problema malih i srednjih preduzeća.

"Četiri godine smo pokušavali da reagujemo na mere vlade, ali su naša rešenja odbijana, a mi smo izopšteni iz Socijalno-ekonomskog saveta", rekao je Milisavljević.

On je istakao da su mala i srednja preduzeća najredovnije platiše, da predstavljaju kičmu poreskog sistema i zbog toga nemaju pravo da samo posmatraju sa strane i čekaju da se nešto promeni.

Sporazumom je predviđeno da u sklopu svoje poslaničke liste SNS dodeli jedan mandat predstavniku APPS u republičkom parlamentu, kao i da će, u slučaju eventualnog formiranja vlade, naprednjaci pri imenovanju državnih sekretara uvažiti predloge Asocijacije i to za mesta sekretara u ministarstvima ekonomije i rada.

U sklopu izbornih lista za gradske i opštinske odbornike, naprednjaci će, prema tekstu Sporazuma, jedan broj mesta nameniti privrednicima, koji bi bili predstavnici APPS u gradskim i opštinskim većima nakon izbora.

Sporazum predviđa i da se, u skladu sa Zakonom o radu, predstavnicima Asocijacije omogući ravnopravno učešće u socijalno-ekonomskom dijalogu, a u zavisnosti od izbornog rezultata, dve strane će uspostaviti operativnu saradnju na efikasnom sprovođenju utvrđenih ciljeva i mera ekonomske politike.

APPS okuplja 14.100 pravnih subjekata i zanatskih radnji, organizovanih u 68 strukovnih i lokalnih udruženja koji zapošljavaju 231.000 radnika.

Politika

strana 1 od 123 idi na stranu