Evakuacija nastradalih u Homsu

Predstavnici Međunarodnog komiteta crvenog krsta i sirijskog Crvenog polumeseca stigli su u pobunjenički grad Homsu da bi evakuisali nastradale.

Izvor: Beta

Petak, 24.02.2012.

20:44

Default images

Oni će takođe pokušati da iznesu tela dvoje zapadnih novinara ubijenih u sredu.

Portparol Međunarodnog crvenog krsta u Damasku Saleh Dabakeh rekao je da će pokušati da evakuišu "što je pre moguće" sve kojima je potrebna hitna pomoć, i potvrdio da će akcija obuhvatiti i četiri zapadna novinara.

Za to je spremno 11 ambulantnih kola i drugih vozila.

Amerikanka Mari Kolvin, ratni izvestač lista Sandej tajms i Francuz Remi Ošlik, fotograf agencije IP3 Pres su poginuli u sredu kada je granata vladinih snaga pogodila kuću pretvorenu u pres centar. U tom istom napadu ranjeno je dvoje stranih novinara.

Diplomate i zvaničnici Međunarodnog crvenog krsta uspeli su da ubede pobunjenike i sirijske vlasti da prekinu vatru da bi mogućili evakuaciju.

Vlasti negiraju bilo kakvu odgovornost za to što se desilo stranim novinarima pošto su oni u Siriju ušli tajno i vlasti nisu ni znale da su tamo.

Neki kvartovi Homsa su već tri nedelje pod svakodnevnom artiljerijskkom vatrom vlasti i, prema navodima pobunenika, počelo je da nedostaje hrane i lekova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: