Đilas: Platiću kaznu

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da će kao odgovorno lice platiti kaznu ukoliko bude dokazano da je grad kršio zakon.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je dodao da će grad ipak nastaviti da iz svog budžeta pomaže vaspitačice i penzionere.

"Kazne su od pet hiljada do 50 000 dinara. Ako je to cena da neko dobije pomoć u Beogradu, ja ću ih sigurno platiti, ali ću insistirati da se zakon promeni" rekao je Đilas novinarima nakon obilaska pogona GSP Beograd na Karaburmi.

Gradonačelnik Beograda je istakao da bi bilo dobro "da se te prijave što pre pojave i da vidimo šta u njima piše" i kakvi su formalni prekršaji.

"Ukoliko su u pitanju one stvari o kojima smo pričali pre mesec, mesec i po, onda znate moj stav. Ako su podnete zbog plata vaspitačica, naš zajednički stav je da smo sigurno zakonski u pravu, a moralno apsolutno, jer je besmisleno da neko čuva decu za platu od 20.000 dinara", rekao je Đilas.

On je dodao i da je besmisleno da stariji od 65 godina, koji žive sa penzijom od 10.000 dinara, nemaju pravo na besplatnu vožnju u gradskom saobraćaju.

"Ako su to te prijave, smatram da smo postupili ispravno, a ako smo prekršili nešto, onda treba da se menja zakon", zaključio je Đilas.

Državna revizorska institucija objavila je juče imena odgovornih osoba u ministarstvima i drugim državnim institucijama protiv kojih je podnela prekršajne prijave za nenamensko trošenje sredstava iz budžeta i prijave za privredni prestup, a među njima je gradonačelnik Beograda Đilas.

Jedan od imenovanih, bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević, kaže da, u vreme njegovog ministrovanja, nije bilo nenamenskog trošenja, već samo knjigovodstvenih nepravilnosti.

Politika

strana 1 od 8732 idi na stranu