Anđelinine suze na premijeri filma

Sarajevo -- Premijera filma “U zemlji krvi i meda” Anđeline Džoli održana je sinoć u punoj Olimpjiskoj dvorani Zetra, u prisustvu brojnih političara iz Bosne i Hercegovine.

Izvor: Tanjug
Podeli

Džolijeva se okupljenima obratila rečima: "Dobro veče, hvala vam što ste večeras ovde."

Autorka filma nije krila suze zbog podrške koju je dobila. Pred početak projekcije publici se obratila rediteljka i scenaristkinja Džoli, koja je zaplakala pred punom halom, posetiocima koji su stajali i aplaudirali joj.

Film je, kako je rekla, snimila da bi podsetila svet na ono što se tokom rata dešavalo u Bosini i Hercegovini, ali i da predstavi jednu “tako divnu zemlju kao što je Bosna”.

Na to je publika odreagovala ovacijama i dugim aplauzom.

„Znam da ovaj film pobuđuje bolne emocije, ali njime podsećamo ne samo na patnje, već i na to da ste preživeli“, rekla je Anđelina Džoli, a publika opet uzvratila ovacijama.

Interesovanje za film je bilo veliko, a pred početak premijere prilaz sarajevskoj dvorani Zetra bio je blokiran, taksi vozila su odbijala da voze u tom pravcu, a gužve su bile u gotovo svim prilaznim ulicama.

Premijeri filma prisustvovali su i brojni visoki zvaničnici, među kojima su bili predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšć, premijer Federacije Nermin Nikšić, predsednik Federacije BiH Živko Budimir.

Na premijeri su bile i strane diplomate kao što su šef delegacije EU u BiH Peter Sorensen, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, ambasador SAD Patrik Mun i ambasador Velike Britanije Najdžel Kejsi.

U punoj olimpijskoj dvorani na premijeri su bili i predsednik SDA Sulejman Tihić, predsednik SDP Zlatko Lagumdžija i poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1095 idi na stranu