Češka: Kanibali jeli meso žive dece

Majka i članovi religioznog kulta Pokret za gral držali su njena dva sina vezana lancima u podrumu kuće u Kurimu kod Brna, otkidali i jeli komade njihovog mesa.

Izvor: B92

Utorak, 14.02.2012.

00:40

Default images

Zlostavljanje i kanibalizam otkriveni su slučajno, kada je komšija na ekranu bebi monitora “uhvatio” deo onoga što se događalo preko puta.

Dečaku Ondreju Mauerovom delimično je odrana koža. Majka Klara Mauerova (31) i članovi sekte lancima su zavezali Ondreja i njegovog devetogodišnjeg brata Jakuba u podrumu. Ondreja su u zatočeništvu tukli i stavljali mu brnjicu na usta da se ne čuju njegovi vrisci.

Majka je imala instaliran monitor u podrumu kako bi mogla iz kuhinje da posmatra zlostavljanje, ali je komšija, koji je koristio isti sistem da pazi na novorođenče, uhvatio signal.

On je pozvao policiju, koja je oslobodila dva dečaka i, kako je izgledalo, devojčicu, za koju se posle ispostavilo da je bila jedan od zlostavljača, 33-godišnja Barbora Skrlova. Ona je uspela tada da pobegne u Norvešku, a početkom ove godine izručena je Češkoj.

Klara Mauerova je priznala da je zlostavljala decu i optužila Skrlovljevu i svoju sestru Katerinu (34) da su je navele da to uradi. Za zlostavljanje su optužene, pored majke, njena sestra Katerina, Barbora Skrlova, njen brat Jan Skrla i prijatelj Jan Turek.

Ovaj slučaj isplivao je na površinu samo mesec dana nakon otkrivanja Jozefa Fricla, još jednog slučaja zlostavljanja, koji je 24 godine držao zatočenu u podrumu svoju ćerku, sa kojom je imao i sedmoro dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: