Preuzet sajt SOKOJ-a

Hakeri potpisani kao "Anonimusi" oborili su jutros sajt Sokoja, organizacije muzičkih autora Srbije.

Izvor: B92

Petak, 03.02.2012.

08:22

Default images

Kad posetioci uđu na glavnu stranu sajta zatekne ih beli ekran s porukom hakerske grupe koja počinje rečima "Dragi autori i građani Srbije, dobar dan, mi smo Sokojevići".

U tekstu se omalovažavajuće govori o poslovanju i delovanju Sokoja. Osim glavne strane sajta, ostatak Sokojeve veb-stranice funkcioniše.

"Kopiranje je akt pokazivanja ljubavi. Molimo vas da kopirate i delite materijal sa ovog sajta. Mi spremamo hranu. Mi raznosimo đubre. Mi radimo u fabrici. Mi čuvamo miran san. Mi smo legija! Mi ne opraštamo! Mi ne zaboravljamo! Mi smo Anonimusi", navodi se u poruci na naslovnoj strani sajta SOKOJ-a.

Vlada Srbije je juče usvojila predlog izmene Zakona o autorskim pravima kojim se "muzički dinar" ukida za zanatlije, dok će ostalima taj namet biti umanjen tri puta.

Sredstva od toga nameta, na osnovu jedinstvene tarife, prikupljaju tri organizacije za kolektivnu zaštitu: Sokoj, Organizacije proizvođača fonograma (OFPS) i Organizacije za ostvarivanje kolektivnih prava interpretatora (PI).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: