Da li će BiH podržati Jeremića u UN

Sarajevo -- Predlog da se Vuk Jeremić izabere za predsednika GS UN još nije zvanično razmatran u Sarajevu, kaže iz ministarstva spoljnih poslova BiH Ana Trišić Babić.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Ministarstvo spoljnih poslova bi trebalo da to dokumentuje, pošto i Litvanija ima svog kandidata i da dostavi predlog Predsedništvu, kao i preporuku o tome treba li podržati nečiju kandidaturu ili ne", izjavila je Trišić Babićeva.

Kako je istakla, "Ministarstvo bi trebalo u ovom slučaju takođe da vodi računa o tome za šta je, a za šta nije Srbija dala podršku BiH i na neki način verovatno će dati Predsedništvu preporuku za koga treba da glasa".

"Srbija je svaki put podržala BiH za bilo bilo kakvu kandidaturu, ali u ovom trenutku nemam uvid kako je regovala Litvanija na naše zahteve. Konačno, Srbija je naša susedna zemlja i možda tu imamo više interesa", rekla je ona portalu Sarajevo- x. com , a prenosi Radio Slobodna Evropa.

Međutim, predsednik Predsedništva BiH Zzeljko Komšić je izjavio da on lično neće podržati tu inicijativu. "Što se mene tiče, BiH neće podržati kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Generalne skupštine UN", izjavio je Komšić, ne iznoseći razloge za svoj stav.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović se nije izjasnio o kandidaturi ministra Jeremića za predsednika Genralne skupštine, javlja portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 313 idi na stranu