U Spužu najavljuju štrajk glađu

Zatvorenici u zatvora u Spužu zatražili su da odmah počnu da se primenjuju odredbe Zakona o uslovnom otpustu, navodeći da će u suprotnom početi štrajk glađu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.01.2012.

20:45

Default images

Oni od Ministarstva pravde traže da hitno počne primena nove odredbe Zakona o uslovnom otpustu, kako bi zatvorenici koji su stekli uslove, bez obzira na visinu kazne i krivično delo, automatski nakon odležane dve trećine kazne izašli na uslovni otpust.

Kako su preneli podgorički mediji, osuđenici traže i da se onima koji su dobili amnestiju računa uslovni otpust na preostali deo kazne, odnosno da zatvorenici koji izdržavaju kaznu dobijaju uslovni otpust na tu kaznu, bez obzira na eventualni drugi proces, i ističu da ne mogu da snose posledice neažurnog sudskog sistema.

Zatvorenici su zatražili i da uslovni otpust zavisi isključivo od vladanja zatvorenika tokom izdržavanja kazne, a ne od mišljenja osoba van institucija zatvora u Spužu.

Oni su apelovali na nevladine organizacije koje se bave ljudskim pravima da prate dešavanja u zatvorskim ustanovama, navodeći da postoji mogućnost kršenja osnovnih ljudskih prava pre i tokom štrajka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: