Regionalni sastanak na Jahorini

U petak 3. februara na Jahorini će se održati neformalni trilateralni sastanak predsednika BiH, Hrvatske i Srbije.

Izvor: Beta

Utorak, 31.01.2012.

10:55

Default images

Na sastanku će biti predsednik Hrvatske Ivo Josipović, predsednik Srbije Boris Tadić i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić je za sarajevske medije rekao da će na dnevnom redu trilateralnog sastanka biti veliki broj pitanja koja su važna za svaku zemlju pojedinačno, ali i za celu regiju.

Hrvatski predsednik Ivo Josipović je ranije najavio da bi na predstojećem sastanku trebalo da bude nastavljen otvoren razgovor o regionalnim problemima, kao što su zajednička "evropska perspektiva jugoistoka Evrope, te o novom razvoju situacije u regiji nakon što Hrvatska postane punopravna članica EU".

Prethodni sastanak trilaterale održan je u julu prošle godine na Brionima, a razgovaralo se o saradnji u procesu evrointegracija i mogućnosti čvršćeg povezivanja kompatibilnih privreda Srbije, Hrvatske i BiH.

Sastanak će biti održan u objektu "Koliba" na Jahorini, a kako je saopšteno iz Predsedništva BiH, predsednici će se nakon sastanka obratiti javnosti na konferenciji za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: