Sportisti dobili svoje ulice

Beograd -- Jedna ulica u Bloku 72 dobila je naziv po Milevi Marić Ajnštajn, matematičarki i prvoj Ajnštajnovoj supruzi, a svoje ulice dobilo je i oko 20 slavnih sportista.

Izvor: Tanjug
Podeli

Među njima je i fudbalski trener Branislav Stanković Ambasador.

Ulica Mileve Marić Ajnštajn od sada će biti ulica na Novom Beogradu u Bloku 72, a ide od Savskog nasipa do kuća u Vinogradarskoj ulici, rekao je predsednik Komisije za spomenike, nazive trgova i ulica Slobodan Stanimirović za agenciju Tanjug.

Na današnjoj sednici imenovano je i 13 delova Vodovodske ulice u Žarkovu, koja se inače sastoji od čak 27 delova, naveo je Stanimirović.

Prvi deo te ulice zvaće se po nekadašnjem predsedniku Kajakaškog saveza i generalnom sekretaru Jugoslovenskog olimpijskog komiteta Časlavu Veljiću Čajki, drugi deo po džudisti Ljubomiru Ivanoviću Gedži, treći po proslavljenom vaterpolisti Milanu Galetu Muškatiroviću, četvrti po vaterpolisti Zoranu Jankoviću, a četvrti po stonoteniseru Mihovilu Kapetaniću Miši, rekao je Stanimirović.

Po atletičaru Dragutinu Tomaševiću ime će dobiti peti deo, a zatim redom po delovima ulice slede ulice vaterpoliste Vlade Bjelića i Ante Lambaša, džudiste Radomira Kovačevića Džigija, kao i ulice nazvane po košarkaškim stručnjacima Miodragu Nikoliću i Milunu Maroviću, kao i po rvaču Ljubomiru Ivanoviću.

Despotovačka ulica na Paliluli, koja kao i Vodovodska ima više delova, danas je delom imenovana, pa će prvi deo te ulice nositi ime po džudisti Svetozaru Mihajloviću, dok će dva kraka drugog dela biće nazvana po prvom učesniku Olimpijskih igara u Stokholmu 1912. godine Dušanu Miloševiću i treneru Branku Stankoviću Ambasadoru.

Na današnjoj sednici Komisije nije usvojen predlog da deo Ulice Koste Racina, koja počinje između brojeva 2. i 4. i ide Ulicom Jevrema Grujića, dobije ime po Zvezdinom fudbaleru Rajku Mitiću.

Oko predložene lokacije za Ulicu Rajka Mitića nisu se saglasili svi članovi komisije, rekao je Stanimirović, ističući da očekuje da će odluka o njegovoj ulici biti doneta na nekoj od sledećih sednica i da je važno da Komisija bude jednoglasna kada daje nazive ulicama po istaknutim sportistima.

strana 1 od 193 idi na stranu