Nikolić: Prioritet Srbije je EU

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić istakao je u razgovoru sa delegacijom EU da ta stranka smatra da je jedan od prioriteta Srbije što brže priključenje Uniji.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2012.

19:15

Default images

On je dodao i da pre toga mora da se stabilizuje politička i ekonomsko-socijalna situacija u zemlji.

Kako je navedeno u saopštenju SNS, Nikolić je u razgovoru s direktorom za Rusiju, Istok i Zapadni Balkan Evropske službe spoljnih poslova Miroslavom Lajčakom i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensanom Dežerom naglasio i da Srbija ne može ostvariti sav svoj potencijal sa najvišom stopom nezaposlenosti na Balkanu.

"Srbija ne može ostvariti sav svoj potencijal sa najvišom stopom nezaposlenosti na Balkanu, sa fabrikama koje ne rade, sa poljoprivredom koja je zapostavljena, sa aktuelnim režimom, koji nema ni plana ni programa kako da izvede zemlju iz krize, sa medijima koji su sve osim nezavisni i sa korupcijom, koja se uvukla u sve pore sistema", istakao je lider SNS.

Nikolić je rekao da su Srbiji potrebne evropske vrednosti, evropski zakoni, a pre svega partneri i investitori iz Evrope, kako bi mogla da se stvaraju nova radna mesta i šansa za bolji život građana.

"I pre nego što naša zemlja postane članica Evropske unije, u Srbiji moraju da se primenjuju evropski standardi, kako jednog dana, kada budemo primljeni u Uniju, ne bismo zaostajali za razvijenim zemljama, već bili ravnopravan i poželjan partner", rekao je Nikolić.

Kako je navedenu u saopštenju, razgovoru je prisustvovao i zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: