Pusićeva za srdačne i plodne odnose

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić kaže da je imala "srdačne i plodne" razgovore s predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 31.01.2012.

16:01

Default images

"Potvrdili smo zajedničke stavove o daljem osnaživanju odnosa i potrebu i želju da uložimo zajednički napore da se dalje unapredi region", rekla je Pusićeva.

Ona je, nakon sastanka s Tadićem, rekla da Hrvatska mora da ima proaktivniji stav prema regionu.

Dvoje državnika su, kako je saopštila predsednikova pres služba, razgovarali o odnosima dve zemlje i saradnji u regionu, kao i o procesu evropskih integracija i jačanju ekonomske saradnje Srbije i Hrvatske.

Pusićeva, koja učestvuje na neformalnom ministarskom sastanku Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), ranije danas razgovarala je i s predstavnicima hrvatske manjinske zajednice u Srbiji o položaju Hrvata.

Ona je, nakon sastanka organizovanog u hrvatskoj ambasadi, rekla da je bilo je reči o obrazovanju, političkom predstavljanju hrvatske manjine, naučnoj i kulturnoj saradnji, prenosi Hina.

Na pitanje da li Hrvatska može da učini više za Hrvate u Srbiji, Pusićeva je rekla da Hrvatska mora da ima proaktivniji stav prema regionu, uključujući i hrvatsku zajednicu u Srbiji.

Upitana o kvalitetu komunikacije sa srpskim vlastima, posebno u kontekstu predstojećih izbora u Srbiji, šefica hrvatske diplomatije je rekla: "Saradnja i razgovor je sigurno moguć, a očekujem u vremenu koje je pred nama i ozbiljne pomake".

Pusić će tokom dana razgovarati i sa šefom diplomatije Vukom Jeremićem, liderom LDP Čedomirom Jovanovićem i predstavnicima nevladinog sektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: