Ugričić dobio novu funkciju u NBS?

Iako ga je pre 10 dana Vlada razrešila dužnosti, smenjeni upravnik Narodne biblioteke Srbije Sreten Ugričić dobio novu funkciju u istoj ustanovi, piše "Kurir".

Izvor: Kurir

Ponedeljak, 30.01.2012.

11:42

Default images

Kako saznaje taj taj list, Ugričiću je namenjeno mesto višeg savetnika u Narodnoj biblioteci, a na tu poziciju trebalo bi da bude postavljen danas.

Ugričić nije želeo da potvrdi tu informaciju, ali je nije ni demantovao, dodaje "Kurir".

"U ovom trenutku ne bih mogao da odgovorim na to pitanje. Dejan Ristić, novi v.d. upravnika, još nije razmatrao takvu mogućnost. Ali, kao što znate, prema Zakonu o radu, novi upravnik biblioteke dužan je da mi ponudi radno mesto koje odgovara mojoj stručnoj spremi, pošto sam zaposlen na neodređeno vreme", rekao je Ugričić.

Novi upravnik NBS Dejan Ristić objasnio je "Kuriru" da pre zvanične primopredaje dužnosti ne može da odgovori na pitanje.

"Još nisam preuzeo dužnosti od Sretena Ugričića. Ali Narodna biblioteka je javna institucija, uvek otvorena za medije. Uveravam vas da nećemo sakriti nijednu vama zanimljivu informaciju. Sve će biti objavljeno", kazao je Ristić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: