Gadafijevske snage zauzele grad

Tripoli -- Više svetskih medija potvrdilo je da su snage lojalne bivšem libijskom režimu preuzele kontrolu nad gradom Beni Validom, 170 kilometara od prestonice Tripolija.

Izvor: advance.hr
Podeli

Ovaj sukob se dešava neposredno nakon velikih nemira koji su izbili u gradu Bengaziju prošle nedelje.

Prema francuskom listu "Figaro", posle sukoba koji su izbili posle pokušaja hapšenja jednog od Gadafijevih lojalista u gradu je istaknuta stara zelena zastava Libije umesto aktuelne trobojke.

Jedan od bivših članova prelaznog saveta potvrdio je za Frans pres da snage lojalne Gadafiju kontrolišu ceo grad. Al Arabia javlja da je Beni Valid glavno uporište plemena Varfala, koje je bilo odano Moameru el Gadafiju.

Pobunjenicima protiv Gadafija je prošle jeseni bilo potrebno tri meseca da uđu u grad, a zauzeli su ga samo zbog toga što su im plemenske vođe to dozvolile kako bi sprečile dalje krvoproliće.

Libanski mediji javljaju i da je prošle noći bilo pucnjave u Tripoliju, ali da još nije poznato da li se radi o sukobu suprotstavljenih frakcija ili o sukobu sa snagama bivšeg režima.

Svet

Putina podržava 65 odsto Rusa

Moskva -- U pobedu Vladimira Putina u prvom krugu predsedničkih izbora veruje apsolutna većina njegovih pristalica, kao i polovina onih koji neće glasati za njega.

Svet utorak 31.01. 19:27 Komentara: 8

Obama u Idolu?

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama, koji je otpevao nekoliko stihova Al Grinove pesme "Let's Stay Together'', dobio je poziv da nastupi u emisiji "Američki idol".

Svet utorak 31.01. 19:05 Komentara: 3

Haker provalio u Asadov mejl?

Rijad -- Saudijski haker sa internet-nadimkom Al Paćino provalio je u ličnu elektronsku poštu predsednika Sirije Bašara el-Asada i nekoliko sirijskih ministarstava.

Svet utorak 31.01. 17:12 Komentara: 6
strana 1 od 302 idi na stranu