Protest protiv vlade u Podgorici

U Podgorici protest ispred zgrade crnogorske vlade, zbog teškog socijalno-ekonomskog stanja u Crnoj Gori. Demonstranti jajima gađali zgradu vlade.

Izvor: B92, Beta

Subota, 21.01.2012.

12:49

Default images

Demonstranti poručili vladi da se navikne na češće i veće proteste.

"Ovo je protest za novu, slobodnu Crnu Goru. Došlo je vreme socijalnih pitanja. Hoćemo da vidimo ljude u zatvoru zbog bogaćenja u 20 godina tranzicije. Tražimo da se poništi poskupljenje struje i tražimo ostavke Regulatorne agencije", rekao je predsednik Unije slobodnih sindikata Srđa Keković.

Protestu, koji je organizovala Unija slobodnih sindikata, uz podršku Mreže za afirmaciju nevladinog sektora i nekoliko studentskih organizacija, prisustvuje nekoliko hiljada građana.

Moto protesta je "Pobuni se - traži čist račun", a organizovan je zbog poskupljenja struje, ali i ostale robe i usluga u Crnoj Gori.

Organizatori su saopštili da će protest biti isključivo socijalnog karatera, bez ikakvih političkih konotacija.

"Navikavajte se vi na sve češća i masovnija okupljanja! Nijesmo mi ovdje zbog krize u Iranu, nego one u našim frižiderima", poručili su govornici.

Predstavnik studenata Demir Hodžić je najavio da će studenti ponovo doći.

"Ako ne ispune naše zahteve, ponovo ćemo im doći. Oni su tu da slušaju nas, a ne mi njih", rekao je on i pozvao okupljene da ne bacaju jaja na zgradu vlade već da pokažu račune.

"Ne plašite me vašim psima koji mi prijete metkom. Ako mene ne bude, vidite koliko ima nezadovoljnih. Čekamo januarski račun, pa da vidimo kako ćemo dalje", rekla je direktorka MANS Vanja Čalović.

Predsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić poručio je da razume želju organizatora protesta da ukažu na tešku socio-ekonomsku situaciju, ali da nije saglasan da treba protestovati zbog cene struje.

"Ne mogu da se složim sa nekim razlozima za protest, kao što je, na primer, cena električne energija, jer je ona manja nego 2009, a mnogo manja nego 2008. godine", kazao je Lukšić.

Protest je mirno završen oko 13.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: