Prijave zbog lažiranih ujeda pasa

Užice -- Tužilaštvo u Užicu pokrenulo je istragu protiv više lica zbog sumnji da su lažirali ujede pasa.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prema podacima iz gradske uprave u toku prošle godine na teritoriji grada Užica podneto je oko 180 tužbi zbog ujeda pasa lutalica, a na osnovu presuda i sudskih poravnanja grad je isplatio tužiocima više od četiri miliona dinara.

Po rečima zamenika gradskog javnog pravobranioca Dragana Josipovića isti postupci vode se i na teritoriji Čačka i Valjeva, a od ukupno 40 osumnjičenih lica 15 je s područja Požege i Užica.

Josipović kaže da ukoliko se utvrdi da je reč o prevarama, protiv njih će biti podnete prekršajne prijave, a prema dosadašnjoj istrazi, neki od podnosilaca tužbi su u rodbinskoj vezi.

“Pred Osnovnim sudom u Užicu pojavio se veliki broj postupaka u kojima su stranke sa prezimenom Vasović, a stranke sa tim prezimenom pojavljuju se kao podnosioci zahteva za obeštećenje i u Čačku i Valjevu”, ističe Josipović.

On navodi da je za tužbu zbog ujeda psa potrebno da lice ima izveštaj lekara opšte prakse i da je problem upravo to što ti izveštaji nisu dovoljno precizni.
“Mora se precizirati u izveštaju da li se on bazira na izjavi pacijenta ili na dijagnozi lekara i njegovoj stručnoj proceni, čime je izazvana povreda”, kaže Josipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 193 idi na stranu