Dojava MUP-u o atentatu na Tadića

Vrh MUP-a dobio je dojavu o pripremi atentata na Borisa Tadića, patrijarha Irineja, ministra policije Ivice Dačića i direktora policije Milorada Veljovića.

Izvor: Beta, Blic

Ponedeljak, 16.01.2012.

00:15

Default images

"Blic" saznaje da je funkcioner MUP-a u petak dobio SMS s porukom da će, za razliku od planiranog atentata u banjalučkoj Sportskoj dvorani "Borik", novi atentat biti manje spektakularan.

Izvor iz MUP-a rekao je za "Blic" da je poruka upozoravajuća, a ne preteća i da je stigla iz mreže jednog od domaćih operatera.

"Nju je uputio neko ko je upućen u dešavanja u podzemlju i do koga su stigle informacije o pripremi atentata", naveo je izvor i dodao da je informacija primljena veoma ozbiljno i da je policija pojačala mere opreza.

Šutanovac: Državni funkcioneri su bezbedni

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je sigurno da oni koji rade na zaštiti i bezbednosti državnih funkcionera to rade profesionalno i da veruje da su oni maksimalno zaštićeni.

"Sigurno je da rade profesionalno, na način koji je neophodan i verujem da su svi koji rade u sistemu zaštite angažovani maksimalno tako da štićene ličnosti mogu na normalan način da rade", rekao je Šutanovac novinarima na Vojnoj akademiji.

On je rekao da nije upućen u pisanje pojedinih medija da se sprema atentat na predsednika Srbije, patrijarha Irineja, ministra policije i direktora policije Ivicu Dačića i Milorada Veljovića i da zbog toga ne želi da komentariše te navode.

Šutanovac je kazao da u sistemu bezbednosti viskokih državnih funkcionera učestvuju više agencija, a specijalna jedinica Kobre su poslednji prsten bezbednosti.

Vojnobezbednosna agencija i Vojna policija, u saradnji s MUP-om i BIA, razrađuju plan bezbednosti i generalno analiziraju stanje bezbednosti.

Homen: Pretnje shvatiti ozbiljno

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen se, gostujući na B92, osvrnuo na slučaj "dojave o pripremi atentata", ali i na slučaj "Borik", navodeći da u istrazi posle pronalaska oružja i eksplozivnih naprava u banjalučkoj hali bezbednosne službe imaju zadatak da dođu do operativnih podataka o tome šta se dešavalo.

Homen je naglasio da je važno da istražni organi utvrde odakle potiču ekspoloziv i oružje i ocenio bitnim da se napravi plan zaštite osoba iz državnog vrha i svakoga ko je izložen pretnjama kriminalaca, u čemu najvažniju ulogu imaju naše bezbednosne službe.

On je dodao da bi pretnjama trebalo prići ozbiljno, podsetivši na 2003. kad smo imali situaciju koja je prethodila ubistvu premijera Zorana Đinđića - kada pretnje nisu ozbiljno shvaćene.

Homen je uveren da BIA dobro radi svoj posao i da već raspolaže određenim informacijama o tome ko bi mogao da stoji iza ovakvih slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: