Niš i dalje bez načelnika policije

Obećanje ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da će niška Policijska uprava dobiti načelnika do početka Evropskog prvenstva u rukometu, još nije ispunjeno.

Izvor: B92

Nedelja, 15.01.2012.

16:15

Default images

Nišlije upozoravaju da je bezbednost u gradu na niskom nivou.

Koji je razlog što Niš već dve godine nema načelnika policije nije poznato. Ministar Dačić ponudio je u međuvremenu objašnjenje da se potencijalni kandidati povlače iz trke, jer o njima krenu da kolaju razne glasine.

Dačić je neposredno pred Novu godinu obećao da će insistirati da Niš dobije načelnika policije do početka Evropskog prvenstva u rukometu.

Građani Niša, međutim, tom obećanju ne veruju, jer je za dve godine bez načelnika takva najava data više puta.

U Nezavisnom sindikatu policije ne žele da komentarišu kadrovsku politiku, ali se nadaju da će ministar ispuniti svoje obećanje.

Narodni poslanik Demokratske stranke Srbije Milan Lapčević smatra da od Dačićevog obećanja ni ovog puta neće biti ništa.

Lapčević podseća da je on prvi put to pitanje pokrenuo još u februaru prošle godine i da je dobio odgovor da se na tome radi i da će načelnik vrlo brzo biti postavljen. Od tada, kaže on, svakih mesec-dva pojavi se još koje takvo obećanje.

Narodna skupština, objašnjava Lapčević, nema institucionalni mehanizam da natera ministra policije da imenuje načelnika.

Njegov predlog je da grupa narodnih poslanika iz Niša, kroz poslaničku inicijativu ili putem razgovora sa Dačićem, izvrši pritisak da Ministarstvo konačno postavi načelnika niške policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: