Majdanpek: Sam sebi dao stipendiju

Majdanpek -- Građani Majdanpeka finansiraće školovanje člana gradskog veća iz Nove Srbije Predraga Đorđevića na osnovu odluke te institucije, a na predlog samog Đorđevića.

Izvor: Beta
Podeli

Kako izveštava lokalna organizacija "Resurs centar", Đorđević (39) je dobio stipendiju za master studije na privatnom fakultetu u Majdanpeku.

Članovi veća odlučili su da Đorđević od poreskih obveznika dobije stipendiju od 100.000 dinara, i to je, kako pišu mediji, jedina stipendija koju je donela vlast u Majdanpeku, gradu koga deceniju unazad napuštaju mladi u potrazi za boljim životom.

Kako prenosi sajt Resurs centra, tvojglas.rs, zahtev za pomoć pomenutog člana veća nije ni bio na dnevnom redu Opštinskog veća, već je na predlog Đorđevića usvojen kao dodatna tačka.

Ovaj portal podseća da je Majdanpek jedina opština na području Timočke krajine koja nekoliko godina unazad ne raspisuje konkurs za dodelu stipendija.

Kao razlog, navodi se da je to stav "budžetskog inspektora objavljen u stručnom časopisu" za budžetski sistem.

"Prema stavu budžetskog inspektora, isplata đačkih i studentskih stipendija predstavlja nezakonito korišćenje sredstava budžeta jedinica lokalnih samouprava, budući da je za stipendiranje učenika i studenata nadležno Ministarstvo prosvete", ukazao je sajt tvojglas.rs.

Taj portal podseća da i predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović smatra da opštinska vlast u Majdanpeku "postupa po zakonu", pa je od njega javno zatraženo da iskoristi svoje zakonsko pravo i povuče ovu odluku Opštinskog veća kao nezakonitu.

Društvo

Vodič za "Bus plus"

Beograd -- U gradskom prevozu u Beogradu od sutra počinje da radi novi sistem karata "Bus plus". U tramvaju na liniji 13 rad "Bus plusa" proveriće gradonačelnik Đilas.

Društvo utorak 31.01. 18:50 Komentara: 83

Sportisti dobili svoje ulice

Beograd -- Jedna ulica u Bloku 72 dobila je naziv po Milevi Marić Ajnštajn, matematičarki i prvoj Ajnštajnovoj supruzi, a svoje ulice dobilo je i oko 20 slavnih sportista.

Društvo utorak 31.01. 17:22 Komentara: 1
strana 1 od 193 idi na stranu