Kosovo: Blokada srpskih vozila

Priština -- Aktivisti "Samoopredeljenja" najavljuju da će 14. januara blokirati ulazak na Kosovo svim vozilima sa srpskim registarskim oznakama, piše "Kosova sot".

Izvor: Tanjug
Podeli

Poslanici i rukovodstvo opozicionog pokreta "Samoopredeljenje'' učestvovaće u akciji blokade robe iz Srbije, izjavio je poslanik tog pokreta Glauk Konjufca.

"To će biti mirna akcija. Jedino želimo da blokiramo robu koja na Kosovo dolazi iz Srbije, želimo da blokiramo sva vozila koja se bave prevozom robe, ali i ljudi iz države Srbije", rekao je on za "Kosova sot".

Želimo da blokiramo sva vozila koja ulaze na Kosovo sa registarskim tablicama te države koja ne dozvoljava ulazak na njenu teritoriju sa registarskim oznakama Kosova, kazao je Konjufca.

Konjufca je dodao da će blokada trajati sve dok ne počne da se primenjuje odluka Skupštine Kosova o merama reciprociteta prema Srbiji.
Kosovski ministar policije Bajram Redžepi rekao je da će policija očuvati red i mir, ali nije želeo da iznosi detalje o tome kakve će mere policija preduzeti 14. januara.

Opozicioni pokret "Samoopredeljenje" je najavio blokadu prelaza Merdare i Bela Zemlja pošto kosovska vlada ne ostvaruje zaključke skupštine Kosova kojima se zahteva da se "obezbedi reciprocitet sa Srbijom u političkim, ekonomskim i trgovinskim odnosima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1073 idi na stranu