Novi budžet stupa na snagu

Danas stupa na snagu novi budžet koji ima antikrizni karakter. "Težak" je oko 890 milijardi dinara, uz prihode od oko 750 milijardi i deficit 140 milijardi.

Izvor: B92

Nedelja, 01.01.2012.

10:40

Default images

Budžetski deficit je, prema rečima premijera Mirka Cvetkovića, glavna fiskalna antikrizna mera, koji će biti upotrebljen za investiranje u infrastrukturu i podsticanje proizvodnje, jer u situaciji kada postoji strah od recesije - najbolji odgovor je budžet sa deficitom.

Prema obrazloženju kreatora budžeta, budžetski deficit u 2012. prevashodno će biti finansiran iz zaduživanja države, kao i u 2011. godini, a ta sredstva neće se koristiti za isplatu zakonom utvrđenih prava, već isključivo za razvojne projekte.

Opširnije o ovoj temi čitajte na našim stranicama BIZ-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: