Svečano otvoren Most na Adi

Beograd -- Most na Adi svečano je otvoren uz veliki vatromet u novogodišnjoj noći.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli

Predsednik Srbije Boris Tadić prošetao je zajedno sa Beograđanima i njihovim gostima Mostom na Adi koji je, dekorativno osvetljen i uz spektakularni vatromet, svečano otvoren za saobraćaj pola sata posle ponoći.

Pored Tadića, novim mostom prošetao je i gradonačelnik Dragan Ðilas i predsednik skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, kao i mnogi drugi gradski funkcioneri.

Sa njima su i hiljade Beograđana i njihovih gostiju koji su šetalu mostom u oba smera, dok su se vozila kretala sa novobeogradske na čukaričku stranu, a već od jutarnjih sati preko mosta će saobraćati i prvi autobusi javnog gradskog prevoza.

Most na Adi, osvetljen kao sastavni deo unutrašnjeg magistralnog prstena, dugačak je 969 metara i širok 45 metara, sa pilonom visokim 200 metara i ima šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro i dve pešačko-biciklističke staze.

Društvo

Vodič za "Bus plus"

Beograd -- U gradskom prevozu u Beogradu od sutra počinje da radi novi sistem karata "Bus plus". U tramvaju na liniji 13 rad "Bus plusa" proveriće gradonačelnik Đilas.

Društvo utorak 31.01. 18:50 Komentara: 83

Sportisti dobili svoje ulice

Beograd -- Jedna ulica u Bloku 72 dobila je naziv po Milevi Marić Ajnštajn, matematičarki i prvoj Ajnštajnovoj supruzi, a svoje ulice dobilo je i oko 20 slavnih sportista.

Društvo utorak 31.01. 17:22 Komentara: 1
strana 1 od 193 idi na stranu