Novogodišnji pokloni i za pse

Novogodišnji praznici su vreme darivanja, ali ni ekonomska kriza nije razlog da čovekov najbolji prijatelj ne dobije novogodišnji poklon.

Izvor: B92

Subota, 31.12.2011.

16:44

Default images

I Alek i Milutin su sa svojim vlasnicima došli po novogodišnje paketiće.

Milutin je raspoložen za igru, dok Alek samo čeka svoj paketić i želi da nastavi dalje. Potom su na ovu svečanost stigle i Aja i Neda. Neda je još u dečjim kolicima, dok je Aja brižljivo čuva. Dodela paketića kućnim ljubimcima možda nije uobičajeni događaj, ali oni bi mogli da se naviknu na to.

„Mislim da je skroz OK obradovati kucu i macu paketićem i tako izaći ljudima u susret. Nije to ništa veliko, to je jedan skromni znak pažnje da eto, nekog obraduješ“, rekla je Maja Vasić, iz pet šopa „Papi šop“.

Iako verovatno nisu svesni praznika, njihovi vlasnici kažu da ih svaki poklon u vidu hrane obraduje. Svakako, svi će praznike provesti zajedno, neki u stanovima, a drugi u dvorištima. Spremni su i žurka može da počne.

Za razliku od vlasničkih pasa, koji čak dobijaju i novogodišnje paketiće, mnogi psi nisu bili te sreće. Psima koji su u azilima, u hladnim danima obezbeđeni su makar smeštaj i hrana, dok se na ulicama Novog Sada svakodnevno povećava broj pasa lutalica. Svi ovi psi čekaju na prvi novosadski azil, koji se gradi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: