Pajtić želi još jedan mandat

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da će se na predstojećim izborima kandidovati za još jedan mandat pokrajinskog premijera.

Izvor: Beta

Subota, 31.12.2011.

12:39

Default images

Pajtić je rekao da mu amibicija nije da bude premijer Srbije, iako je za tu funkciju imao podršku predsedništva njegove Demokratske stranke nakon izbora 2008. godine.

Dodao je da na funkciji pokrajinskog premijera želi da nastavi projekte koje je njegova vlada počela, poput izgradnje tunela kroz Frušku goru, izgradnje zdravstvenih ustanova i projekata zapošljavanja.

On je najavio da će biti nosilac izborne liste DS-a na predstojećim pokrajinskim izborima.

Pajtić je za novosadski ,,Dnevnik" rekao da DS na pokrajinskim izborima neće na izbornu listu uključivati druge političke stranke, sem predstavnika nacionalnih manjina.

Dodao je da je DS, čiji je potpredsednik, nakon pokrajinskih izbora otvoren za koalicije, iako je ocenio da će njegova stranka osvojiti većinu mandata u Skupštini Vojvodine.

Pajtić je ocenio da je ,,besmislen" strah od otcepljenja Vojvodine od Srbije.

,,Stvaran strah da bi moglo doći do secesije regije u kojoj dve trećine stanovništva čini većinski srpski narod nije realan", kazao je pokrajinski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: