Gavrić se plaši Luke Bojovića

Gavrić, koji je optužen za ubistvo Željka Ražnatovića, uplašen da bi Arkanov kum Luka Bojović mogao da ga likvidira iz osvete tokom procesa izručenja Srbiji.

Izvor: Press

Petak, 30.12.2011.

20:56

Default images

On će zbog toga zatražiti politički azil i status izbeglice u Južnoj Africi, jer se plaši da bi prilikom ili posle esktradicije u Srbiju mogao da ga likvidira Arkanov kum Luka Bojović.

Bojović je optužen za ubistvo i pokušaj ubistva osoba koje je okrivio za organizaciju Arkanove likvidacije, koji mu je bio krsni kum, kao i komandant dok je bio u „tigrovima".

Gavrićev advokat Džuan Smuts izjavio je za južnoafrički dnevnik „Kejp tajms" da se njegov klijent plaši za svoj život.

,,Gavrićev život bi bio ugrožen ukoliko bi bio isporučen Srbiji. Ekstradicija bi ga i bukvalno osudila na smrt. Podnećemo molbu za politički i verski azil i status izbeglice u Južnoj Africi. Imamo dobre šanse da to bude pozitivno rešeno", izjavio je Smuts pred održavanje sudskog pretresa za podnošenje molbe za davanje kaucije. Međutim, pravi razlog, kako saznaje ,,Pres", zapravo je strah od osvete Luke Bojovića, kom se sudi za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

,,Podsetiću da je bivši pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić izjavio da su Drašković i Nedović učestvovali u Arkanovoj likvidaciji, a pošto je Ražnatović Bojovićev kršteni kum, Luka je želeo da ga osveti. Bojović je njih sumnjičio za organizaciju. Međutim, kada je u pitanju Gavrić, on je i osuđen kao Arkanov neposredni likvidator i tu nema mesta sumnji", kaže ,,Presov" izvor iz MUP-a.

Naš sagovornik naglašava da je Bojović Gavrića, kao i ostalu dvojicu učesnika u Arkanovoj likvidaciji, tražio širom sveta kako bi osvetio smrt svog kuma.

,,Pitanje je da li Bojović nije uspeo da nađe Gavrića ili nije mogao da mu priđe zbog zaštite lokalnog mafijaša Sirila Bika koji je ubijen 21. marta, kada je i sam Gavrić ranjen. Sada, pošto je on otkriven pod lažnim imenom Saša Kovačević, a nema više ni mafijašku zaštitu, realno mu je život ugrožen i to je jedan od razloga zašto se nalazi u pritvoru u policiji JAR", navodi ,,Presov" izvor. Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen izjavio je da očekuje da Gavrić bude izručen Srbiji u naredna tri meseca.

,,Do kraja nedelje biće poslat i zahtev za izručenje sa dokaznim materijalom kojim se potvrđuje da je ovde pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog trostrukog ubistva u 'Interkontinentalu'", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: