Cvetković: Zajedno za bolju Srbiju

Premijer Mirko Cvetković poručio građanima da smognu snage i energije „kako bi zajedno napravili bolju Srbiju".

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 30.12.2011.

16:21

Default images

Predsednik Vlade Srbije, ministri, predsednica srpskog parlamenta i političke partije čestitali su građanima Novu godinu, poželevši da im 2012. godina bude srećna i uspešna.

Premijer Cvetković poželeo je građanima lično zdravlje, sreću i uspeh, ali i da smognu snage i energije „kako bi zajedno napravili bolju Srbiju".

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović poželela je građanima, u ime poslanika i zaposlenih u Skupštini, ličnu sreću, zdravlje i više posla.

„Poželela bih da što više naših građana živi od svog rada, da se poveća uposlenost i da se rađa što više beba", rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši poručio je građanima da ne gube nadu u bolju budućnost i ne odustaju od moderne, evropske Vojvodine i Srbije.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poželeo je svim građanima Srbije i srpskom narodu da u 2012. godini imaju „malo dosadniju istoriju" nego što su je imali do sada i ocenio da je vreme da se završi sa politikom pritisaka i ucena prema Srbiji.

„Očekujem da nađemo neki istorijski kompromis između onih koji imaju drugačije ili suprotne stavove, koji se kose sa našim, da nađemo neko kompromisno rešenje, a kompromis je dogovor u kome svako dobije po malo od onog što nije želeo", naglasio je Dačić.

Najveće priznanje MUP-u stiglo je od građana, ocenio je Dačić, jer oni smatraju da je policija među tri najcenjenije i najpoštovanije institucije u zemlji.

On je građanima, uz čestitke za Novu godinu, božićne i ostale praznike u januaru, poželeo da imaju „što manje posla s policijom" i da nemaju potrebe za policijskim intervencijama.

Ključna stvar u narednoj godini jeste privlačenje stranih investitora, jer samo ekonomski jaka Srbija može da bude garant zaštite državnih i nacionalnih interesa, ocenio je u novogodišnjoj poruci ministar vera i dijaspore Srđan Srećković.

DS: Vratiti veru građanima

Jelena Trivan (Tanjug, arhiva)
Da bi Srbija ponovo stala na noge, jer već godinama kleči, potrebno je vratiti veru građanima da mogu da menjaju svet i da država i njena budućnost zavise od njih, istakla je u novogodišnjoj poruci građanima potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan.

„Mislim da za svačiji pojedinačni život, život jedne nacije i države, nije potreban novac, već nada i vera", istakla je Trivanova.

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić rekao je da u Srbiji 2012. godine zaista dolazi do prekretnice i da u Novoj godini mora da se krene u promenu sistema, uz ocenu da nova vlada mora da ima najviše 15 resora.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić poželeo je građanima Srbije da im 2012. godina bude makar malo bolja od ove koja je bila veoma teška i prepuna iskušenja, podsećajući da je naredna godina izborna, što znači mogućnost da biraju.

Dok drugi lideri o vremenu pred nama govore sa zebnjom, želim građanima da kažem da u Srbiji postoji dovoljno potencijala za prevazilaženje svih prepreka i rešavanje problema, istakao je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Srbija može da bude mnogo bolja zemlja, a današnja Srbija nije izraz naših mogućnosti, ocenio je Jovanović.

Direktor Nove Srbije Borislav Borović poželeo je građanima „mnogo bolju" 2012. godinu, dok je strankama na vlasti poručio da im u narednoj godini bude isto kao što je bilo i građanima.

„Građanima Srbije u Novoj godini želim preokret, koji i oni sebi žele, da Srbija konačno prihvati evropske vrednosti života ljudi i njihovih porodica", poručio je predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić poželeo je građanima Vojvodine i Srbije srećnu Novu godinu, "stabilan i ispunjen život u sređenom društvu i tolerantnoj sredini".

"Svim građanima želim pre svega dobro zdravlje, a zatim da nam svima i privatno i poslovno okruženje bude inspirativno, kako bismo imali potrebnu energiju da iznesemo velike projekte i realizujemo ambiciozne zamisli", naveo je Pajtić u čestitci.

Gradonačelnik Novog sada Igor Pavličić poželeo je sugrađanima "dobro zdravlje, manje problema, a više spokoja, radosti i tolerancije" u 2012. godini.

On je posebno zahvalio onima koji će praznike provesti radno i doprineti da proslava Nove godine protekne u najboljem redu i dobrom raspoloženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: