Zeri: Jahjaga ima nelegalnu diplomu

Priština -- Visoki zvaničnici kosovske policije, uključujući i predsednicu Kosova Atifete Jahjagu, imaju nelegalne diplome i zvanje eksperata za kriminalistiku, piše "Zeri"

Izvor: Blic
Podeli

Zvanje eksperata su svojevremeno dobili na sarajevskom Univerzitetu, saznaje prištinski list "Zeri".

Predsednica Kosova, koja je godinama bila u policiji, kao i drugi policajci koji su unapređeni na različite položaje u kosovskoj policiji i postigli značajne karijere zahvaljujući ovim nelegalnim diplomama, oštetili su kosovski budžet za hiljade i hiljade evra, piše ovaj list.

Bez obzira na to što kosovski zakoni obavezuju svaku visokoškolsku instituciju na Kosovu da se akredituje za obavljanje svoje delatnosti, to nije učinjeno i sa sarajevskim Univerzitetom, pod čijim su imenom pripadnici kosovske policije pratili magistarske i specijalističke studije.

Nelegitimnost je konstatovana u istrazi unutrašnje kontrole policije u januaru 2009. godine, kada je utvrđeno da su pripadnici kosovske policije prošli dve obuke u skladu sa sporazumom između kosovske policije 2006. godine i Instituta za kriminologiju Univerziteta u Sarajevu, čiji je dekan Ramo Masleša.

U školovanju je napravljeno više prekršaja i konstatovano da nijedan od nastavnih predmeta, čija su predavanja održavana u Prištini, nije u skladu sa nastavnim planom tog fakulteta.

Direktorka Nacionalnog saveta za kvalitet u Agenciji za akreditaciju na Kosovu Ferdije Žuši Etemi zaključila je da je cela delatnost sarajevskog Univerziteta bila nelegalna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu