Bramerc podnosi izveštaj o Srbiji

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc predstaviće danas pred Savetom bezbednosti UN izveštaj o saradnji Srbije sa tim sudom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.12.2011.

07:09

Default images

Redovni šestomesečni izveštaj je sredinom novembra iz Haga poslat u UN, a Bramerc je tokom nedavne posete Beogradu rekao da Tribunal nema novih uslova za Srbiju.

On je tada istakao da pitanje sprovođenja istrage o mreži pomagača bivših haških begunaca, koje je bilo među temama razgovora sa srpskim vlastima, spada u tehničke aspekte saradnje Srbije sa tim sudom.

Bramerc i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić saglasili su se prilikom susreta u Beogradu da se saradnja Srbije i Tribunala u oblasti dostavljanja dokumentacije, pristupa arhivama državnih organa i svedocima i drugim tehničkim aspektima obavlja na visoko profesionalom nivou i da nema nijednog otvorenog pitanja.

Sednici SB UN, na kojoj će Bramerc danas u Njujorku predstaviti svoj izveštaj, prisustvovaće i ambasador Srbije pri UN Feodor Starčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: