Na sajmu nauke 21 000 posetilaca

Peti Festival nauke, koji je danas završen, za tri dana je posetilo više od 21.000 ljudi, što potvrđuje da je nauka popularizovana u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.12.2011.

18:21

Default images

U saopštenju organizatora se dodaje da je za sve četiri lokacije u Beogradu na kojima se festival odvijao vladalo veliko interesovanje.

U bivšoj Robnoj kući "Kluz" stalna gužva je bila oko postavki iz fizike "S one strane duge", forenzike "Provalite provalu", psihologije "Imaginarijum doktora Psihologosa", speleologije "Ima jedna pećina stroga" i Matijine robotske radionice.

Kada je reč o Studentskom kulturnom centru najbolje su "prošle" izložbe iz Lugana "Fascinantni mozak" i arheologije o osvajačkim spravama starih Rimljana, kao i predavanja "Kako sam izazvao svetsku ekonomsku kriza?" i "Kako postati predsednik Amerike pomoću Fejsbuka?"
Kako je organizator saopštio, na toj lokaciji najveća atrakcija je bila debata "Da li se u genima krije nacionalnost?".

U novom festivalskom prostoru, na sceni Teatra Bojan Stupica tražilo se mesto više za predstave švedskog Fizičkog i laserskog šoa, NAO humanoidnog robota, gigantskih balona od sapunice i austrijskog naučnog cirkusa Meer, koji je održao dve dodatne predstave u parku Manjež.

Posetioci Festivala su u galeriji Narodne banke Srbije najviše vremena provodili pored planetarijuma i programa za vizualizaciju muzike Visikord.
Festival je organizovano posetilo više od 200 škola i skoro 7.000 učenika iz Beograda, Kikinde, Niša, Chuprije, Požege, Loznice, Bora, Svilajnca, Leskovca, Smedereva.

I studenti na razmeni iz Švedske, kao i učenici škole i gimnazije iz Mrkonjić grada u BiH posetili su Festival.
Na Festivalu nauke učestvovalo je više od 300 naučnika iz 32 naučne institucije iz Srbije ali i gosti iz Amerike i različitih delova Evrope: Austrije, Francuske, Švajcarske, Estonije, Švedske i Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: