Suđenje Hadžiću počeće 2013?

Suđenje haškom optuženiku Goranu Hadžiću moglo bi početi u januaru 2013. godine, javljaju hrvatski mediji pozivajući se na odluku pretpretresnog sudije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.11.2011.

18:47

Default images

U odluci sudije Gaja Delvoajea, kojom se utvrđuju rokovi za pojedine faze pretpretresnog postupka, navodi se da bi tužilaštvo trebalo da podnese svoj predraspravni akt u maju 2012. odbrana u junu 2012. godine, a suđenje bi moglo početi u januaru 2013. godine.

U odluci sudija poziva strane u postupku da eventualne prigovore na raspored iznesu do 6. decembra ove godine.

Hadžić se, prema optužnici Haškog tribunala, tereti da je bio učesnik udruženog zločinačkog poduhvata na čelu s predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem, čiji je cilj bio da se nasilno i trajno uklone Hrvati i drugo nesrpsko stanovništvo s jedne trećine hrvatske teritorije.

Hadžić je tokom rata prvo obavljao dužnost predsednika vlade SAO Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, a nakon toga bio je i predsednik Republike Srpske Krajine.

Uhapšen je 20. jula u Srbiji nakon sedam godina bekstva kao poslednji begunac koga je tražio Haški sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: