Slovenija: Kandidati kriju imovinu

Dva glavna kandidata na prevremenim parlamenatrnim izborima u Sloveniji, zakazanim za 4. decembar, poseduju imovinu koju nisu prijavili nadležnim organima.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2011.

11:40

Default images

Predsednik Slovenačke demokratske stranke, bivši premijer Janez Janša, ima neraščišćeno pitanje stana u glavnom gradu, parcele u Trenti i vikendice u okolini Bovca.

Lider Pozitivne Slovenije i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković muči muku sa dokazivanjem legalnosti poslova sa firmama u zemlji i inostranstvu i poslovima u korist svojih sinova, što istražuje i grupa državnih tužilaca za organizovani kriminal.

Janša je u sinoćnjem predizbornom nastupu na televiziji izrazio spremnost da javnosti dostavi na uvid sve svoje vlasničke ugovore ako to urade i ostali, a na isto je spreman i Zoran Janković.

Za večeras je na jednoj od televizija najavljeno predizborno suočavanje Janeza Janše i Zorana Jankovića.

Današnji dnevnik "Delo" problematizuje pitanje da li predsednik države Danilo Tirk može da, u slučaju pobede, Janšu ne predloži parlamentu za novog mandatara.

"Delo" pri tom objavljuje i mišljenje pravnika Mira Cerara, koji pored ostalog kaže da bi predsednik mogao da usvoji i političku ocenu da je "za državu i državljane primerenije da za predsednika vlade predloži ličnost koja nije iz stranke koja je na izborima dobila najviše glasova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: