SVM osnovao mesni odbor u Beogradu

Beograd -- SVM formirao mesni odbor u Beogradu, što je prvo predstavništvo stranke van teritorije Vojvodine, a Odboru se za sada priključilo 20 članova.

Izvor: Tanjug
Podeli

Više od 80 odsto članstva su građani koji nisu mađarske nacionalnosti, rekao je na konferenciji za novinare Nebojša Marjanović, koji je izabran za predsednika Odbora i dodao da je to telo osnovano da bi se na političku scenu "unelo nešto novo".

Marjanović je istakao da će se Odbor SVM baviti pitanjima vezanim za Beograd, kao što su socijalna zaštita, zdravstvo i pravosuđe, a da je jedan od ciljeva zbog kojih je formiran širenje multikulturalizma i multietničnosti.

"Multikulturalizam je jedna od stvari kojima će se Odbor baviti, radeći na negovanju međunacionalnih odnosa, što je i u temelju evropskih i civilizacijskih vrednosti", ukazao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, Odbor neće kada bude učestvovao na lokalnim izborima koristiti cenzus, koji važi za stranke nacionalnih manjina, jer je većina njegovog članstva iz većinskog naroda.

Marjanović je naveo i da postoje ideje da mesni odbor preraste u gradski, kao i da je o predizbornim koalicijama za lokalne izbore još rano pričati.

On je naveo i da je za formiranje Odbora bilo dovoljno deset članova, da će beogradsko predstavništvo SVM sprovoditi Statut i program te stranke, ali i da će nezavisno delovati u sprovođenju lokalne poltike.

Sedište Odbora biće u Ulici cara Dušana na Dorćolu, a sednice tog tela biće održavane na srpskom jeziku.

strana 1 od 96 idi na stranu