"Japan želi saradnju sa Srbijom"

Japan je prijateljska zemlja koja želi saradnju sa Srbijom, ocenila je predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.11.2011.

09:44

Default images

"Nakon razgovora u vladi, sa predsednicima gornjeg i donjeg doma parlamenta, kao i obilaska postradalog područja, i poslednjeg sastanka sa Društvom prijateljstva Japan-Srbija zaključujem da je Japan prijateljska zemlja koja želi da sa nama sarađuje na parlamentarnom, političkom i ekonomskom planu i to su jako dobri signali u kojima poslanici mogu dati veliki doprinos", kaže predsednica parlamenta.

"Mislim da je interesovanje japanskih investitora za Srbiju i ulaganja u Srbiju, kao i zajednički nastup na trećim tržištima realna mogućnost. To je ono što možemo da očekujemo, uz negovanje tradicionalnog prijateljstva i put kojim treba da krenemo", dodala je Đukić Dejanovićeva.

Da je poseta predsednice Skupštine Srbije u Japanu naišla na pozitivan odjek potvrđuje i saopštenje generalnog sekretara Vlade Japana Osamua Fuđimure, koji je ocenio da su, ova prva poseta predsednika Skupštine Srbije, kao i prethodna poseta predsednika Republike Srbije Borisa Tadića u martu 2011. godine važne za uspostavljanje jos tešnje saradnje između dve zemlje.

Fuđimura je izrazio zahvalnost za pomoć Srbije ugroženom regionu i apelovao da delegacija srpskom narodu prenese realnu sliku o pogođenom regionu Tohoku, koji je posetila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: