Inkubator porodilištu i u Gračanici

Porodilištu KBC "Priština – Gračanica" danas je, u akciji "Bitka za bebe", uručen novi inkubator, koji je toj instituciji bio potreban.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2011.

12:27

Default images

Kupovinu novog aparata je svojom donacijom omogućilo Javno preduzeće EPS Površinski kopovi Kosovo iz Obilića

Direktor Kliničko-bolničkog centra Stojan Sekulić se zahvalilo Fondu B92 na pokretanju akcije i donatoru na donaciji kojom će biti olakšana svakodnevna borba za živote prevremeno rođenih beba koje svoju bitku za život vode južno od Ibra.

Predsednik UO Fonda B92 Veran Matić je rekao da je "važno podržati porodilište u Gračanici" i da "prostor Kosovskog Pomoravlja ima natalitet jedan od najviših u regionu".

"Verujem da je i broj rizičnih trudnoća značajan, a izolovanost ovog prostora i udaljenost od centara kao što je Niš, u kojima se može dobiti kvalifikovana i adekvatna pomoć, govore o tome da je veoma važna kvalitetna opremljenost inkubatorima ovog centra".

Matić je rekao da je u centru u Gračanici urgentno potreban i uređaj za rendgensko snimanje.

"Zbog toga, svi oni koji žele da na neki način pomognu, imaju šansu da to učine okupljajući energiju i sredstva oko rendgen uređaja za Gračanicu", dodao je on.

Tokom trajanja ove humanitarne akcije, prikupljeno je više od 160 novih inkubatora.

Nakon proglašenja pobede, 17. novembra, „Bitka za bebe“ je prerasla u fondaciju, koja će i ubuduće brinuti da u borbi za život naši mali heroji nikada ne budu sami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: