Rijad: Kazna za lepe oči

Rijad -- Komitet za zaštitu vrlina i prevenciju poroka u Saudijskoj Arabiji je sastavio zakonski predlog da žene sa lepim očima moraju da ih pokrivaju u javnosti.

Izvor: Dejli Mejl
Podeli

Porparol Komiteta kaže da je predlog već poslat na usvajanje.

Odluka je doneta nakon incidenta u kome je član Komiteta završio u bolnici. Nakon što je on jednoj ženi rekao da pokrije oči, njen muž ga je pretukao. Definicija zavodljivih očiju još nije utvrđena.

Komitet, osnovan 1940. sa ciljem da kontroliše sprovođenje već donetih islamskih zakona, pod stalnom je kritikom organizacija za zaštitu ljudskih prava zbog svojih odluka. Jedna od radikalnijih odluka je i kada je 2002. godine kada je poginulo 14 učenica škole u Meki, pošto je Komitet zabranio da izađu iz zgrade pošto nisu bile odgovarajuće pokrivene.

Svet

UN: Neizvesno ujedinjenje Kipra

Nikozija -- Izaslanik UN kaže da nije verovatno da će se podeljeni Kipar ikada ponovo ujediniti ako propadnu sadašnji pregovori o pretvaranju te države u federaciju.

Svet sreda 30.11. 23:18 Komentara: 2

Papa protiv smrtne kazne

Vatikan -- Rimokatolički poglavar, papa Benedikt XVI izrazio je podršku političkim akcijama širom sveta čiji je cilj ukidanje smrtne kazne.

Svet sreda 30.11. 22:32 Komentara: 5

Dva miliona Britanaca na ulici

London -- Oko 2 miliona radnika u javnom sektoru Velike Britanije štrajkuje 24 sata zbog reformi penzionog sistema. Uhapšeno je 52 osobe, njih 37 nakon sukoba u Londonu.

Svet sreda 30.11. 20:58 Komentara: 18
strana 1 od 249 idi na stranu