Doniran inkubator u Kragujevcu

Ginekološko-akušerska klinika Kliničkog centra u Kragujevca dobila je novi inkubator u okviru akcije "Bitka za bebe" Fonda B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2011.

14:38

Default images

Inkubator koji je predat na upotrebu Kliničkom centru u Kragujevcu jedan je od stotinu, koliko ih je obezbeđeno za zdravstvene ustanove širom Srbije u sklopu te humanitarne akcije.

Zahvaljujući na donaciji, direktor Kliničkog centra Slobodan Obradović je rekao "da su sada potrebe za inkubatorima u kragujevačkom porodilištu podmirene".

Inkubator Kliničkom centru u Kragujevcu, ustanovi koja se nalazi na vrhu liste prioriteta, donirala je Pireus banka.

Rukovoditeljka odeljenja za marketing i odnose sa javnošću Pireus banke Miroslava Nešić Bikić rekla je da ta banka u svom poslovanju posvećuje veliku pažnju pružanju pomoći pojedincima i institucijama kojima je potrebna podrška.

"Borbu za živote prevremeno rođenih beba doživljavamo kao neophodan uslov bez kojeg kao društvo nećemo biti u mogućnosti da napredujemo. Svaka beba je blago naše zemlje i mi se upravo za te vrednosti zalažemo. Odlučili smo se da doniramo ovaj inkubator Kliničkom centru u Kragujevcu jer smo prateći razvitak akcije "Bitka za bebe" uvideli da postoji velika potreba za novim inkubatorom u ovoj instituciji", rekla je ona.

Predsednik Fonda B92 Veran Matić pozvao je preduzeća iz Kragujevca i Šumadije da se priključe akciji "Bitka za bebe" koja će, kako je naveo, "posle 17. novembra prerasti u fondaciju čiji će cilj biti da se stara da u borbi za život mali heroji ne budu sami".

Neposredno pre pocetka konferencije za stampu Takovo osiguranje je javilo da su doneli odluku da doniraju sredstva za jedan inkubator.

Matic je saopštio da se do sada nije nijedna kompanija iz Kragujevca i okoline uključila u ovu akciju iako je Dečjoj klinici - Odeljenju neonatalne intenzivne nege potrebno najmanje deset inkubatora (za sada je jedan doniran od strane Ministarstva pravde). Učešće lokalnih kompanija veoma je važno i pokazalo se ključnim u rešavanju potreba u toj lokalnoj sredini.

Akcija "Bitka za bebe" će nastaviti borbu za naše mališane u ovom obliku do 17. novembra, Svetskog dana prevremeno rođenih beba, do kada je najavljeno da će biti još donacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: