Bramerc ponovo u Beogradu

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc doputovaće danas u dvodnevnu posetu Srbiji, uoči podnošenja izveštaja o saradnji Savetu bezbednosti UN.

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2011.

08:07

Default images

"Haški tužilac će se sastati s predsednikom Borisom Tadićem, predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i predstavnicima operativnih službi Srbije", rekao je Bramercov specijalni savetnik Frederik Svinen Tanjugu.

Bramerc je nedavno najavio da od vlasti u Srbiji očekuje izveštaj o tome gde se haški begunac Ratko Mladić godinama krio i ko mu je pomagao.

Svrha Bramercove posete jeste finaliziranje šestomesečnog izveštaja o saradnji Srbije s Tribunalom, koji će sredinom novembra biti podnet Savetu bezbednosti UN, kazao je Svinen i podsetio da je haški tužilac iz istog razloga prošle sedmice boravio u Bosni i Hercegovini.

Bramerc je pre posete Srbiji najavio da ne postoje novi zahtevi Tribunala prema Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: