Snimatelji poginuli u Subotici

Dva snimatelja, koji su snimali reklamu, poginuli su oko 11.30 časova u Subotici, kada je na njih, ispred Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" naleteo kamion.

Izvor: B92, Beta

Petak, 04.11.2011.

13:51

Default images

Subotička policija je potvrdila da su poginuli Goran Nimčević i Atila Kiralj, koji su u Ulici Maksima Gorkog, kod pošte, snimali spot.

Nesreća se dogodila kada je kamion s prikolicom, kojim je upravljao mađarski državljanin, zakačio kran na kome su, zbog potreba snimanja, bili Nimčević (1973. godište) i Kiralj (1981.godište).

Oni su prvo pali na kamion, a zatim pod prikolicu i poginuli su na mestu udesa.

Snimatelji su bili na kranu koji je bio pričvršćen za vozilo iznajmljeno od subotičke firme "Selma", koja se bavi održavanjem saobraćajne signalizacije, kada je ispod njih prošao kamion s mađarskim registarskim tablicama i prvom prikolicom zakačio kran, piše "Blic".

Prema rečima očevidaca, oni su, zajedno sa opremom, prvo pali na krov prikolice, a potom i direktno ispod točkova druge prikolice teretnjaka, koji ih je potom vukao 15 metara dok se nije zaustavio.

Prijava protiv vozača kamiona Zoltana Č.

Foto: B92
Policija će podneti krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici protiv mađarskog državljanina Zoltana Č. zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti u saobraćaju, saopštila je danas Policijska uprava u tom gradu.

Zoltan Č. je osumnjičen da je kao vozač kamiona izazvao saobraćajnu nesreću u centru grada, u kojoj su poginuli Goran Nimčević (38) i Atila Kiralj (29), obojica iz Subotice.

Atila Kiralj je dugogodišnji snimatelj koji je radio za nekoliko televizija i privatnih produkcija u Vojvodini, a Goran Nimčević jedan od najtalentovanijih televizijskih montažera i vrstan muzičar, gitarista subotičke grupe "Perpetuum mobile".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: